2015 m. vasario 20 d., penktadienis

Alternatyvaus roko grupė The Killers


          Tiesą sakant, neketinu ilgai malti apie tai, kaip ir kur ši grupė susikūrė, kokius apdovanojimus gavo. Tokiems dalykams yra Vikipedija. Labiau, norėčiau pasinaudoti proga pakalbėti apie tai, kodėl ši grupė mane taip žavi.
          Nedaug mano pažįstamų tarpe beliko žmonių, kuriems nebūčiau išūžusi ausų kalbėdama apie The Killers nuostabumą. Bet turiu vieną tvirtą pasiteisinimą - jie tikrai yra nuostabūs! Jų dainos stebina žodžių gilimu, metaforų gausa, tuo, kad tą pačią dainą gali išklausyti tūkstančiai žmonių ir kiekvienas jų turės vis kitokią, sau artimą, teoriją apie tai, ką norėta ta daina pasakyti. Neretai net šimtinį kartą klausydama tam tikros dainos atrandu ką nors naujo. Ir nieko keisto, juk the Killers yra tokia grupė, kurios muzika tartum padalyta sluoksniais, kurių visiškai atskleisti tikrai neišeina vienu klausymu.
          Kitas milžiniškas grupės pliusas yra pagrindinis vokalistas - Brandon Flowers. Net nežinau kaip paaiškinti, bet jis turi tokį balsą, kuris tiesiog sukurtas tam, kad būtų išklausytas. Jis įtraukia klausytoją į dainą jau nuo pirmo žodžio, sugeba atkreipti dėmesį ir sukelti emocijas dainuodamas tiek lėtas bei liūdnas, tiek greitas dainas. Jis "limpa" net killer'iams bandant savo jėgas pop žanre. Brandon Flowers apdovanotas balsu, kuris nenusilpsta net jam dainuojant daugiau nei dvi valandas ir dar, negana to, bėgiojant iš vienos scenos pusės, į kitą (kuo man teko laimė įsitikinti 2013 metais Rygoje vykusiame koncerte).
          Negana to, grupė stebina savo gebėjimu su kiekvienu albumu parodyti ką nors naujo. Jie niekada nestovi vietoje, keičiasi, išbando savo kiek kitokiuose žanruose. Būtent dėl to, jie niekad neatsibosta. Kiekvienas jų fanas gali surasti save labiausiai šildantį albumą, ir visai nesvarbu, ar tai maištingasis debiutinis albumas "Hot Fuss", ar Indie garsų pilnas "Sam's Town", o gal būt ir ramesnis, nostalgijos kupinas "Battle Born" ar dar kuris grupės albumas.
          Berašydama šį pranešimą supratau, kaip sunku yra išreikšti mintis, ypatingai dėl to, kad The Killers man yra kažkas tokio, tai, kas yra labai brangu, taip brangu, kad netgi sunku nusakyti kodėl.





Klausykite teksto vertimo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą